Schermen aanpassen en velden toevoegen in Microsoft CRM 2011 online

In dit voorbeel gaan we het account scherm aanpassen naar onze eigen wensen. We willen hierbij een categorie veld toevoegen. Daarnaast gaan we deze velden in de weergaves toevoegen en gaan we een grafiek maken.

Velden toevoegen

• Ga in het linker menu naar de optie "Accounts". Kies in de ribbon het tabblad "Aanpassen" (bovenin het scherm) en kies voor "Entiteit aanpassen".
  • In het geopende scherm kunt u het accountscherm aanpassen naar uw wensen. U kunt velden weghalen, toevoegen en de volgordes en opmaak aanpassen.
  • We gaan een veld toevoegen om de waarde van deze account in weer te geven. Klik rechtsonder in het scherm op de knop "Nieuw veld".
  • Vul de naam "Waarde account" in, en kies bij "Type" de optie "Optieset". Hiermee maken we een keuzelijst aan.
  • Klik op het groene plusje om een optie toe te voegen, verander rechts het veld "Label" van "Item" naar "Goud". Herhaal dit en voeg "Zilver" en "Brons" toe.
  • Klik op "Opslaan en sluiten". We hebben nu een veld toegevoegd aan de account entiteit.
  • Om dit veld toe te voegen aan het account scherm selecteert u het veld "Accountnaam". Vervolgens selecteert u rechts in de lijst met velden voor het toegevoegde veld "Waarde account" en dubbelklikt deze. Het veld is nu toegevoegd aan het scherm. U klikt nu op "Opslaan" en vervolgens op "Publiceren".
  • Als u nu het accountscherm ververst, ziet u dat het veld is toegevoegd.

Lijst aanpassen

• We gaan nu in de weergave lijst "Actieve accounts" dit veld tonen.
  • Ga in het linker menu naar de optie "Accounts". Kies in de ribbon het tabblad "Aanpassen" (bovenin het scherm) en kies voor "Systeemweergaven". Selecteer de weergavelijst "Mijn actieve accounts"
  • Klik rechts de optie "Kolommen toevoegen" en kies onderin de lijst met velden het veld "Waarde account" en klik op "OK".
  • De kolom is nu rechts in het scherm toegevoegd. Klik op "Opslaan en sluiten" en vervolgens op "Alle aanpassingen publiseren".
  • Als u de actieve account lijst ververst zult u zien dat het veld toegevoegd is

Grafiek maken

• We gaan nu een grafiek maken om inzicht te krijgen in de verdeling van de waarde in de accounts.
  • Ga in het linker menu naar de optie "Accounts". Kies in de ribbon het tabblad "Grafieken" (bovenin het scherm) en kies voor "Nieuwe grafiek". Selecteer de weergavelijst "Mijn actieve accounts"
  • In het scherm rechts kunt u de grafiek gaan opmaken. Geef als naam op "Waarde accounts", kies bij "Legendagegevens (reeks)" voor "Account" en kies bij "Horizontale aslabels" voor "Waarde account".
  • Kies bovenin de ribbon voor de grafiek optie "Cirkel" en klik op "Opslaan en sluiten". U heeft nu een grafiek gemaakt die de onderverdeling van de waarde van uw accounts inzichtelijk maakt.

In deze uitleg heeft u een simpele wijziging gemaakt aan een account. De mogelijkheden voor het wijzigingen van uw pakket zijn eindeloos. U kunt die velden toevoegen waar u behoefte aan heeft om zo optimaal gegevens vast te leggen. Alle toegevoegde velden kunt u vervolgens ook gebruiken voor selecties, emails, workflows, etc. We helpen u ook graag om de opties voor uw specifieke situatie in kaart te brengen en de mogelijkheden vast te stellen.

Hulp nodig met uw systeem aan te passen? Klik hier