Een email campagne maken in Microsoft CRM 2011 online

In dit voorbeeld gaan we een emailing opstellen en sturen naar alle actieve contactpersonen in CRM.
  • Ga naar het tabblad "Marketing" (Linksonder in beeld), kies voor "Marketinglijsten" en kies linksboven in de riboon op "Nieuw".
  • U gaat nu een marketinglijst opstellen. Deze lijst kan worden gebruikt om een groep contactpersonen, bedrijven of leads te maken die u vaker wil benaderen per mail, telefoon of via taken.
  • Geef een naam op en kies voor "Type" de optie "Dynamisch". Voor "Type lid" kiest u "Contactpersoon". Sla dit scherm op.
  • We gaan nu opgeven welke contactpersonen in deze marketinglijst moeten worden toegevoegd, klik hiervoor in de ribbon op "Leden beheren". U kunt nu een selectie opgeven. We kiezen in dit voorbeeld voor het veld "Status", "Is gelijk aan" en dan de optie "Actief". Klik op "Query gebruiken". U heeft nu aangegeven dat deze lijst altijd alle actieve contactpersonen zal bevatten. Mocht u deze lijst een maand later willen gebruiken zullen de contactpersonen die op dat moment actief zijn worden gebruikt.
  • We hebben nu een lijst met contactpersonen, we gaan deze nu een email sturen. Klik hiervoor vanuit de marketinglijst op het tabblad "Toevoegen" in de ribbon en klik op de knop "Snelle campagne maken".
  • Klik op volgende, geef een naam op voor de campagne, en kies vervolgens voor "Email". U kunt vervolgens de email opstellen en op "Volgende" klikken. Als u vervolgens op de knop "Maken" klikt, worden de emails opgesteld en gestuurd naar alle actieve contactpersonen.
  • De opgestelde marketinglijst kunt u in de toekomst blijven gebruiken om emails te sturen, taken aan te maken of brieven op te stellen. In plaats van de opgestelde emails, kunt u ook taken of telefoon acties aanmaken en toewijzen aan een gebruiker of wachtrij. Hiermee kunt u op een gestructureerde wijze sales gesprekken initiĆ«ren en de resultaten bijhouden.

In deze uitleg heeft u een simpele email campagne gemaakt. De mogelijkheden met campagnes en marketinglijsten zijn zeer uitgebreid. In dit artikel vindt u een aantal overige opties. We helpen u ook graag om de opties voor uw specifieke situatie in kaart te brengen en de mogelijkheden vast te stellen.

Hulp nodig met een email campagne maken? Klik hier